Jussi Halla-aho: Seuraava siirtolaisaalto pitää pysäyttää, ei majoittaa

Lännen Media on uutisoinut tänään, että sote- ja maakuntauudistuksen viivästyminen vaikeuttaa valmistautumista jopa 100 000 turvapaikanhakijan vastaanottamiseen ja majoittamiseen. Perussuomalaiset pitävät käsittämättömänä, että edes vuoden 2015 kokemukset eivät ole avanneet hallituksen ja sen valvonnassa toimivien virkamiesten silmiä siirtolaisongelman luonteelle.

Siirtolaispaine kolmannesta maailmasta Eurooppaan ja Suomeen liittyy väestöräjähdykseen Afrikassa ja Lähi-idässä. Tämä merkitsee sitä, että tulijoita riittää niin kauan kuin heitä otetaan vastaan. Monissa Euroopan maissa tämä on ymmärretty Suomea paremmin, ja niissä on ryhdytty toimiin rajavalvonnan parantamiseksi ja maahantulosääntöjen kiristämiseksi.

Edes kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita henkilöitä ei pystytä tehokkaasti poistamaan maasta. Maahan jääneiden työllistyminen on äärimmäisen heikkoa, mikä kasvattaa toimeentulotukimenoja, ja he syyllistyvät suhteettoman usein väkivalta- ja seksuaalirikoksiin. Myös terrorismin riski kasvaa, kuten Turun tapaus vuonna 2017 osoitti.

Syksyllä 2015 pääministeri Sipilä esitti tiedotusvälineissä avoimen kutsun tulijoille, ja hallitus seisoi tumput suorana, kun rajan yli käveli yli 30 000 pääasiassa irakilaista nuorta miestä. Vastaanottopalveluja tuottavat yritykset rikastuivat, mutta veronmaksajalle hallituksen kyvyttömyys ja sinisilmäisyys aiheutti miljardiluokan laskun, jota maksetaan vielä pitkään.

Kansainvaellusten ja turvapaikkaturismin salliminen ei ratkaise maailman ongelmia, mutta se aiheuttaa huomattavaa ja peruuttamatonta taloudellista ja sosiaalista tuhoa vastaanottaville maille kuten Suomelle. Julkisen vallan tulee kantaa vastuuta ennen kaikkea suomalaisista ja heidän turvallisuudestaan. Kun seuraava siirtolaisaalto saapuu maamme rajoille, tulijoita ei pidä ryhtyä majoittamaan, vaan heidät on pysäytettävä rajalla.

Jussi Halla-aho
Puheenjohtaja (ps.)

Kirjoitettu 6.8.2018

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa