Perussuomalaiset: Sote-työ ei ole mennyt hukkaan

Tiedotusvälineille 5.3.2015

Julkaisuvapaa

Perussuomalaiset: Sote-työ ei ole mennyt hukkaan

Perussuomalaiset ovat pettyneitä siihen, ettei sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistus edennyt tällä hallituskaudella loppuun asti. Parlamentaarisen ohjausryhmän sekä sosiaali- ja terveysvaliokunnan tekemä työ on kuitenkin erinomainen pohja jatkotyöskentelylle. Pidämme erittäin tärkeänä, että seuraava hallitus ottaa tämän kokonaisuuden prioriteettilistallaan aivan kärkeen.

Perussuomalaiset tulevat jatkamaan omaa taustatyötä sen selvittämiseksi, mikä olisi ennen kaikkea kansalaisten kannalta paras tapa toteuttaa sosiaali- ja terveyspalvelujen rakenne- ja rahoitusuudistus. Olemme edelleen vahvasti sitoutuneet hakemaan ratkaisua yhteistyössä muiden kanssa.

Jatkotyössä valtionosuusjärjestelmä tulee ottaa tiukkaan tarkasteluun osana kokonaisuutta, jotta tuleva uudistus täyttää kaikki perustuslailliset vaatimukset. Uudistuksella on mahdollisuus saavuttaa huomattavia säästöjä, jos se toteutetaan oikein.

Perussuomalaiset toivovat, että sote-ratkaisu löydetään, jotta lähipalvelut ja hoidon laatu saadaan turvattua koko maassa. Pidämme edelleen parlamentaarista valmistelua parhaana tapana toteuttaa tämän mittaluokan uudistukset.

Lisätietoja:

Jari Lindström
Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja
puh. 050 512 0495

Hanna Mäntylä
Perussuomalaisten 2. varapuheenjohtaja
Sosiaali- ja terveysvaliokunnan vastaava
puh. 050 512 0497

Kirjoitettu 5.3.2015

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa