Perussuomalaisten eduskuntaryhmä: Turvallisten kauttakulkumaiden on rekisteröitävä turvapaikanhakijansa

Tiedote 8.12.2015

Julkaisuvapaa

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä: Turvallisten kauttakulkumaiden on rekisteröitävä turvapaikanhakijansa

”Suomi on Euroopan pussinperä, jonka jälkeen turvapaikanhakijat eivät enää jatka eteenpäin. Siksi hallituksen linjaus siitä on tärkeä, että jos Dublin-järjestelmää ei saada toimimaan, Suomi valmistautuu ottamaan kansalliset keinot käyttöön turvapaikanhakijatilanteen hallitsemiseksi”, kommentoi perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho hallituksen tänään julkistamaa turvapaikkapoliittista toimenpideohjelmaa.

”Hallitus tekee nyt nopeassa tahdissa erittäin merkittäviä muutoksia Suomen turvapaikkapolitiikkaan”, jatkaa Terho. ”Perussuomalaisten eduskuntaryhmä on tyytyväinen moniin uudistuksiin, kuten siihen että oleskeluluvan saaneiden henkilöiden lähtömaiden turvallisuustilanne tarkistetaan jatkossa kaksi kertaa vuodessa. Eli turvapaikka tarjotaan vastaisuudessa vain niin kauan kuin sille oikeasti on tarvetta.”

”Turvapaikkapolitiikkaamme järkevöitetään monelta muultakin osin”, sanoo Terho. ”Ohjelmassa päätettiin muun muassa, että vastaanottokeskuksille laaditaan järjestyssäännöt päivittäisellä ilmoittautumisvelvollisuudella. Samoin turvapaikanhakijoille pyritään antamaan ruoka- ja vaatekuponkeja vastaanottorahan sijaan. Kielteisestä turvapaikkapäätöksestä valittavat henkilöt kerätään palautusten tehostamiseksi palautuskeskuksiin. Valitusten käsittelyajaksi heidät lähtökohtaisesti poistetaan maasta odottamaan päätöstä. Perheenyhdistäminen puolestaan tulee jatkossa edellyttämään riittävää toimeentuloa ja riippumattomuutta sosiaalituista.”

”Tämä ohjelma tulee vähentämään merkittävällä tavalla Suomen vetovoimaa kohdemaana. Hätää kärsivät saavat edelleen turvan Suomesta, mutta elintasosyistä Suomeen ei kannata tulla turvapaikanhakijaksi. Näillä toimilla viestin pitäisi olla selvä.”

Lisätietoja:

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho
050-538 1674

Kirjoitettu 8.12.2015

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa